İSTANBUL / KADIKÖY - Cemal Diker İlkokulu

*Nil KARACA

*Cemre ŞAHİN

öğrencilerimize ve yine ;

Estonya’nın Tartu şehrinde bu yıl 30.su düzenlenen Miss Valentine AGG yarışmasında Şavkar AGG Florina takımı ile 8-10 yaş kategorisinde 1. olarak Madalya alan  3-D sınıfı öğrencimiz Maya Önat'a Okul Müdürümüz.  F. Önder TOPCU  tarafından sertifika ve madalyaları verildi.

Öğrencilerimizi  ve ailelerini tebrik eder, emeği geçen herkese teşekkür ederiz.

Başarılarının devamını dileriz.️️

Mrt

Çanakkale Zaferi’nin 109. yıldönümünü kutluyor; bugünlere ulaşmamızı sağlayan başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, vatanın bölünmez bütünlüğü ve Türk milletinin huzur ve güvenliği için hayatlarını feda etmekten çekinmeyen aziz şehitlerimizi minnet ve saygıyla anıyoruz.

“”Kim bu cennet vatanın uğruna olmaz ki feda?

Şühedâ fışkıracak, toprağı sıksan şühedâ!

Cânı, cânânı, bütün varımı alsın da Hüda,

Etmesin tek vatanımdan beni dünyada cüda.”

Emeği geçen herkese teşekkür ederiz

Mrt

1-E Sınıfı Öğrencileri Öğretmenleri Duygu YENERÇAĞ ile birlikte "BİLİM ÜSKÜDAR" Merkezini ziyaret ettiler.

Mrt

2-E Sınıfı Öğrencileri Öğretmenleri Leyla ALGIN ile birlikte KidZania Eğlence Merkezini ziyaret ettiler.

Çeşitli meslek gruplarını deneyerek, eğlenceli vakit geçirdiler.‍‍‍️‍‍‍‍‍️‍️‍️

Mrt

İstiklal şairimiz Mehmet Akif Ersoy tarafından kaleme alınan, bağımsız bir ülkenin onurlu bireyleri olarak her zaman ve her yerde coşkuyla okuduğumuz İstiklal Marşı’mızın 12 Mart 1921’de Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından bağımsızlık sembolümüz İstiklal Marşımızın kabulünün 103. yıldönümünü kutluyor, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, İstiklal Marşı’mızın şairi Mehmet Akif Ersoy’u ve bu destanı bizlere armağan eden tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle, gazilerimizi şükranla anıyoruz.

Mrt

1-B Sınıfı Öğrencileri Öğretmenleri Bahattin GÜLAN ile birlikte 8 Mart Dünya Kadınlar günü çalışmaları yaptılar.

*8martdünyakadınlargünümüzkutluolsun*

Mrt

8 Mart Dünya Kadınlar günü sebebiyle Okulumuz öğretmenlerimize ,velilerimize personelimize hazırlamış oldukları süprizleri için Okul İdaresine ve Aile Birliğine emekleri için çok teşekkür ederiz.

Bir gün değil hergün hatırlanılması dileğiyle

#8martdünyakadınlargünümüzkutluolsun

Mrt

4-B Sınıfı Öğrencileri Öğretmenleri Sonay ACAR GÜRBULAK eşliğinde "Sancaktepe Bilim Merkezini" ziyaret ettiler.

Mrt

Veli Akademileri Programı kapsamında Kadıköy İlçe Sağlık Müdürlüğünden Sosyal Hizmet Uzmanı Özge Yücel ve Psikolog Didem Yağız , okulumuzda “İhmal İstismar ve Bağımlılık” konularında veli semineri verdiler. Uzmanlarımıza teşekkür ederiz.

Mrt

Okulumuz 4. Sınıf öğrencilerimize Tarım ve Orman Bakanlığı koordinasyonunda 2023 yılı Ocak ayında başlatılan “Su  Verimliliği Seferberliği” kapsamında

eğitim verildi.

#suverimliliğiseferberliği

Mrt

2-D Sınıfı Öğrencilerimiz Öğretmenleri Elif OMA eşliğinde Çamlıca Kulesi HEDEF - AY / UZAY Simülasyonuna giderek , Uzay yolculuğuna çıktılar. ️🪐‍‍

Mrt

İstanbul Valiliği tarafından düzenlenen Petrol Ofisi İstanbul Okul Spor Kulüpleri Kadıköy ilçesi Satranç turnuvasında satranç takımı öğrencilerimiz, genel ve kızlar kategorisinde  birincilik alarak  iki kupa ile okulumuza döndüler.️️

Öğrencilerimizi tebrik eder ,emeği geçen öğretmenlerimize , Satranç öğretmenimiz Murat Ziya HINÇAL’a ve Müdür Yardımcımız Aydın BAŞDAĞ’a teşekkür ederiz

Şbt

Öğrencilerimize kitap okuma sevgisi kazandırmak ve araştıran, sorgulayan bireyler yetiştirmek amacıyla ,okulumuzda okuma saati uygulanmaktadır. Öğretmenlerimiz de öğrencilerimizle beraber kitap okumakta ve öğrencilerin okumasını teşvik etmektedir.

Şbt

3-A sınıfı öğrencileri öğretmenleri Tuna KARPAT ile birlikte, "Dilimizin Zenginlikleri projesi "kapsamında Şubat ayı etkinliklerinde atasözü/deyim kitapçıkları hazırladılar.

Şbt

6 şubat depremlerinin yıldönümü sebebiyle robotik kodlama kulübü şubat ayı etkinliklerinin ilk haftasını deprem temasına ayırdık. Öğrencilerimiz inşa edip kodladıkları deprem simülatöründe farklı bina tasarım ve zemin koşulları altında depremin ne gibi sonuçları olabileceğini fark ettiler.

4.Sınıflarımız deprem simülatöründe kendi tasarladıkları binaların kaç şiddetinde depremlere dayandıklarını test ettiler.